Mobilya Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mobilya Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yaşam alanlarının en önemli parçalarından biri olan mobilya seçenekleri, yatak odası, oturma odası ve çalışma alanlarında kullanılır. Dolayısıyla da hem konforunuz hem de ev dekorasyonunuz açısından mobilya seçimi büyük bir önem taşıyor. Evinizin ölçüsünü, zevkinizi ve gerekliliklerinizi göz önüne alarak kendiniz için en iyi mobilya takımlarını seçebilirsiniz. Aynı zamanda Evmoda.com kalitesi sayesinde hem evinize hem de zevkinize uyacak mobilya seçeneklerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Mobilya Çeşitleri

Farklı kullanım amaçları için tasarlanan mobilyalar odalara göre değişiklik gösterir. Bu bağlamda mobilya çeşitlerini; oturma, yatak, yemek, çalışma, çocuk odası, banyo ve ebeveyn banyosu olarak birbirinden ayırmak mümkün. Oturma grupları olarak adlandırılan mobilyalar koltuk, TV ünitesi, kitaplık, sehpa, berjer ve sandalye gibi ürünleri içeriyor. Dinlenmek, televizyon izlemek, misafirleri ağırlamak gibi farklı amaçlarla kullanılan oturma odasının mobilyaları seçilirken şıklığı ve konforu ön plana çıkarmanız önem taşıyor. Yatak odası mobilyaları ise dolap, komodin, şifonyer ve karyola ürünlerinden oluşuyor. Özellikle dinlemek ve uyumak için tercih edilen yatak odası mobilyaları arasından seçim yaparken konfor kesinlikle ön planda olmalı. Masa, sandalye, dolap, vitrin gibi eşyalardan oluşan mobilya takımları da evlerinizin tasarımı açısından önemli bir yere sahip. Özellikle misafirlerin ağırlandığı yer olan yemek odasında bu tarz mobilyaları kullanabilirsiniz.

Çalışma alanlarında kullanılan büro mobilyaları masa, koltuk, sandalye ve dosya dolabı gibi eşyalardan oluşuyor. Bu seçenekler ev mobilyalarına göre çok daha sade ve klasik bir tasarıma sahip. Genellikle siyah, kahverengi ve krem gibi düz renk seçeneklerine sahip mobilyalar tercih etmek, çalışma alanları için çok daha uygun oluyor. Banyolarda yer alan raf, dolap ve ayna gibi eşyalar da mobilya seçenekleri arasında yer alıyor. Kişisel bakım ürünlerini ve temizlik malzemelerini muhafaza için ihtiyaç duyulan raf ya da dolaplar, banyolarınız için konforlu bir kullanım sunuyor. Koridor mobilyaları denildiğinde ise ayakkabılık, vestiyer ve dolaplar öne çıkıyor. Ayakkabı, mont ve kaban gibi eşyaları muhafaza etmek için tercih edilen mobilyalar, ev dekorasyonu açısından da önem taşıyor.

Yemek Odası Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobilya seçenekleri arasında en önemlilerinden biri yemek odası oluyor. Ailenizle ya da arkadaşlarınızla leziz yemekler yiyip, uzun sofra sohbetleri yapabileceğiniz alanlardan biri olan yemek odasının, dizaynı da fazlasıyla önem taşıyor. Yemek odası mobilyaları arasında seçim yaparken şu noktalara dikkat etmekte yarar var:

  • İhtiyacınız olan masa ve sandalyeler arasından seçim yaparken odanızın boyutuna uygun tercihlerde bulunmalısınız.
  • Yemek odasına alınacak mobilyaların ev tasarımına uyumlu olmasına önem göstermelisiniz. Örneğin genel olarak rustik tarzda dizayn edilmiş bir eve sahipseniz, ahşap detayların olduğu bir yemek odası mobilyası alabilirsiniz.
  • Yemek odası mobilyası seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da malzeme dayanıklılığı oluyor. Hem odanız ile uyumlu hem de uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanacağınız malzemeden tasarlanan mobilyaları tercih edebilirsiniz.
  • Seçeceğiniz dolapların yeterli saklama alanı sağlaması gerekiyor. Özellikle de birçok tabak, bardak ve sunum ürünleriniz bulunuyorsa daha geniş saklama alanına sahip olan dolaplar tercih ediliyor.
  • Yemek masası tercihinde bulunurken kişi sayısını göz önünde bulundurmanız önem taşıyor. 4, 6 ya da 2 kişilik yemek masaları arasından tercihte bulunurken, evdeki herkesin sığabileceği bir seçenek tercih etmelisiniz. Aynı zamanda dilerseniz açılıp, kapanabilen masaları tercih ederek, misafirleriniz geldiğinde de rahatlıkla masa düzenlemesi yapabilirsiniz.
  • Alacağınız tüm yemek masası mobilyalarının konforlu olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle de sandalyelerin yumuşak olmasına özen gösterebilirsiniz.

Tüm bu küçük püf noktalara dikkat ederek modern, retro, rustik, minimalist ve klasik tarzda tasarlanan yemek odası mobilyaları arasından rahatlıkla tercihte bulunabilirsiniz.

Yatak Odası Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok farklı yatak odası mobilyası ile karşılaşmanız mümkündür. Bu modeller arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Her mobilya seçiminde olduğu gibi yatak odasında da boyuta uygun seçeneklerde bulunmak önemli. Yatak odanızdaki alanları en iyi şekilde kullanarak bir düzenleme yapabilirsiniz. Örneğin; büyük dolap için yeterli alanınız yoksa, küçük seçenekleri değerlendirebilir; fazla eşyalarınız için de baza modellerini tercih edebilirsiniz.
  • Piyasada altın detaylara sahip modern, ahşap tasarımlar ile hareketlendirilen rustik ve düz renkler ile hazırlanan klasik yatak odası mobilya modelleri bulunuyor. Bunlar arasından kendi tarzınıza en çok uyan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
  • Yatak odası günün yorgunluğunun atılarak, dinlenilen alanlardan biri oluyor. Bundan dolayı da konfor en önemli kriterlerden biri. Özellikle baza ve karyola seçiminde ekstra konfor sunan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
  • Dolap, baza, karyola ve komodin gibi mobilyalar arasından seçim yaparken kullanılan malzemenin kalitesine de dikkat edilmelidir. Dayanıklı ve uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanabileceğiniz kaliteli malzemelerden tasarlanan mobilyalar arasından tercihte bulunabilirsiniz.
  • Yatak odası en çok depolama yapılan yerlerdendir. Kıyafet, yorgan, yatak örtüsü, çarşaf ve daha pek kişisel eşyalarınızı muhafaza edebilmek için kendinize uygun bir dolap seçmelisiniz. Özellikle ekstra rafı, çekmesi ya da takı saklama bölümü bulunan dolapları tercih ederek konforlu bir kullanım yakalayabilirsiniz.
  • Yatak odanıza seçeceğiniz her mobilyanın işlevsel açıdan sizi tatmin etmesine özen göstermelisiniz. İşinize yarayacak, konforlu ve kolay kullanım sağlayan mobilyaları tercih etmelisiniz. Örneğin; yatak odanızda makyaj yapmayı sevenlerdenseniz, aynalı şifonyer seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Oturma Odası Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evinizde en çok vakit geçirdiğiniz yerlerden biri kuşkusuz oturma odalarıdır. Yorgunluğunuzu atmak, ailenizle uzun sohbetler etmek ya da film izlemek için kullanılan oturma odaları, ev dekorasyonunun en temel yeridir. Piyasadaki oturma odası mobilyaları arasından seçim yaparken şu detaylara dikkat etmekte yarar var:

  • Oturma odasına mobilya seçimi yaparken, özellikle koltuk takımlarının kumaş kalitesi büyük bir önem taşıyor. Uzun ömürlü, leke tutmayan, terletmeyen ve yumuşak kumaşlara sahip mobilyalar arasından tercihte bulunabilirsiniz.
  • Oturma takımı alırken koltuğun iskelet durumu da kalite açısından dikkat edilmesi gereken önemli noktalardandır. Kaliteli bir iskelete sahip, oturduğunuzda ekstra konfor sunan seçenekleri değerlendirmelisiniz.
  • Alacağınız oturma grubu ya da sehpanın sahip olduğu fonksiyonlara da dikkat ediliyor. Örneğin; televizyon başında yemek yemeği sevenlerdenseniz daha büyük sehpaları tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra çok fazla misafiriniz oluyorsa, yatak olabilen koltuklara göz atabilirsiniz.
  • Tercih edeceğiniz oturma grubunun hem tarz hem de büyüklük açısından odanız ile uyumlu olması önem taşıyor. Büyük salonlar için koltuk sayısı fazla oturma grupları uygunken, küçük alanlar için köşe koltuk modelleri daha avantaj taşıyor. Aynı zamanda koltuğun rengi, şekli ve tasarımı da evinizin genel dekorasyonu ile uyumlu olması öneriliyor.
  • Oturma odası mobilyaları incelendiğinde TV ünitesi, kitaplık, koltuk, berjer, sehpa ve puf gibi birçok seçenek çıkıyor. Bu seçenekler arasından ihtiyacınıza uygun olan mobilyaları satın alarak, daha minimalist bir tasarım oluşturabilirsiniz.

Siz de evinizin ihtiyacı olan tüm kaliteli mobilya seçeneklerine EvModa’dan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Evmoda.com üzerinden hem yatak ve yemek hem de oturma odası için gerekli olan tüm mobilyalara göz atabilir, yaşam alanlarınıza özgün bir dokunuş yapabilirsiniz.